Over Ons

Al jaren zijn we gek op het Schotse Herder ras. In 1993 hebben we onze eerste 2 collies aangeschaft bij de kennel "Van het aards paradijs". Gijs (blue merle reu) is 14 jaren bij ons gebleven en Lucy (sable teef) is 12 jaar geworden.

Het karakter van de Schotse Collie past echt bij ons. Ze zijn bijzonder trouw en zachtaardig. Ook is het fantastisch om ze in een roedel te aanschouwen. Deze is, op uitzonderingen na, in rust of ongelovelijk speels.

In 2011 hebben we ons eerste nestje bij Misty gehad. Dit was voor ons een "oefening" om te bezien of een kennel iets voor ons is. Het werd een enorm leuke ervaring vanaf de dag van geboorte van de pups tot aan het brengen van de stambomen bij de nieuwe eigenaren op het moment dat de pups zo'n 4 à 5 maanden oud waren. Dit heeft ons doen besluiten om door te gaan met het fokken van dit fijne hondenras. Dit doen wij onder de naam Château Mystique vanuit ons huis in Mariënheem.

Voor onze dames zoeken wij passende reuen uit Europese en Amerikaanse lijnen met een zachtaardig karakter. Dit om de vriendelijke geaardheid door kunnen geven aan de nakomelingen. Momenteel hebben we 3 teefjes (Katoo, Joy en Brooklyn) waar we mee fokken. Bewust doen we dit op kleine schaal, zodat de pups in huis, in ons gezin kunnen opgroeien en de eerste socialisatiefase meemaken. Ook woont de zoon van Lou Lou bij ons. Scott wordt ingezet als dekreu voor een aantal van onze eigen teefjes. Joy is een halfzusje van Scott en ook een nakomeling van Lou Lou. Zij zal de lijn van haar moeder binnen onze kennel gaan voortzetten. Brooklyn is een halfzusje van Joy (zelfde vader) met een voor Nederland bijzondere kleur (color headed white). Ook Brooklyns dochter Katoo woont bij ons. Haar vachtkleur is blue merle en we hopen dat zij in de toekomst ook mooie en gezonde pups op de wereld zal zetten.

foto onder: Scott en zijn moeder Lou Lou

Nieuwsgierig, neem gerust contact met ons op.
Wij hebben af en toe een nestje en fokken conform het reglement van de Schotse Herder Vrienden en Raad van Beheer.In 1993 zijn Gijs en Lucy bij ons komen wonen.

Zij gingen altijd mee op vakantie.

Contact

chateau-mystique Schoonhetenseweg 3
Mariënheem
8106 AZ
+31.0636553648

tcmjansen@hetnet.nl